‘Geef een prentenboek cadeau’ 12 juni van start met Woeste Willem

Vanaf 12 juni is het prentenboek ‘Woeste Willem’ van Ingrid & Dieter Schubert voor 2,50 euro verkrijgbaar in de boekhandel.

De boekhandels zijn open, kinderen gaan vanaf 8 juni weer elke dag naar school en/of de opvang en de bibliotheek is weer te bezoeken. Verhalen komen niet meer alleen thuis tot leven, maar ook op school. Verhalen over zeerovers als Woeste Willem! De leesbevorderingscampagne ‘Geef een prentenboek cadeau’ heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een jeugd- en een prentenboekklassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken.

Voor een heel klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeente, school of kinderdagverblijf kan er bijvoorbeeld aan bijdragen.
En geven kan op vele manieren, bijvoorbeeld door een boek te doneren aan een goed doel. Dit kan in verschillende boekhandels in Nederland. Kijk hier op de website. 
EDventure is partner van dit mooie initiatief.

Woeste Willem voorgelezen in alle talen

Stichting VoorleesExpress wil ouders met hun kinderen laten genieten van mooie Nederlandse klassieke prentenboeken. Ook als de ouders een andere moedertaal hebben dan het Nederlands of thuis een dialect spreken. Om het mooie prentenboek Woeste Willem toegankelijk te maken voor alle kinderen die opgroeien in Nederland heeft stichting VoorleesExpress daarom het initiatief genomen om audio-vertalingen te maken van Woeste Willem. Een grote groep vrijwilligers die heeft Woeste Willem in een andere taal of dialect vertaald en voorgelezen. De audio-vertalingen zijn gratis te beluisteren via de website www.prentenboekeninalletalen.nl. Zo kun je, met het prentenboek op schoot, lekker luisteren naar het verhaal in het Pools, Turks, Papiaments of Tigrinya. Er zijn ruim 20 talen beschikbaar.

‘Geef een prentenboek cadeau’ 12 juni van start met Woeste Willem