Bestuur

Het bestuur van Onderwijsontwikkeling Nederland wordt gevormd door:

Henk Wilbers
Voorzitter Bestuur Onderwijsontwikkeling Nederland
Directeur-bestuurder Cedin

“Onderwijsontwikkeling Nederland is de brancheorganisatie die het belang van een krachtige, maatschappelijke infrastructuur voor professionele onderwijsondersteuning inhoud geeft. Daar maak ik me graag sterk voor.”

Margreet de Vries
Directeur-bestuurder Onderwijsontwikkeling Nederland

“Werken in het publieke domein geeft ons de grote verantwoordelijkheid ook daadwerkelijk bij te dragen aan de maatschappelijke opdracht om goed onderwijs te bieden. Daar staat onze vereniging voor, daar zijn we op aanspreekbaar en daar spreken we elkaar op aan.” 

Jacqueline Sweerts
Bestuurslid Onderwijsontwikkeling Nederland
Directeur InterZin

“Gezamenlijk als branchevereniging Onderwijsontwikkeling Nederland, vanuit moreel kompas, een hoog doel dienen: het onderwijs in Nederland beter én mooier maken om de impact op leren voor kinderen te vergroten.”

Ronald van Rooden
Bestuurslid Onderwijsontwikkeling Nederland
Directeur-bestuurder 1801 Jeugd & Onderwijsadvies

“Wij positioneren ons als een vereniging voor en door de leden. Wij bundelen de krachten, samen met de professionals van het verenigingsbureau, voor een stevige en herkenbare positie van de kwaliteitsbureaus in de onderwijsadviesbranche.”

John Hoeberichts
Bestuurslid Onderwijsontwikkeling Nederland
Directeur Educatieve Dienstverlening IJsselgroep 

“Als bestuurslid Onderwijsontwikkeling Nederland lever ik graag een bijdrage aan onze landelijke activiteiten en belangenbehartiging. De nieuwe bestuursvorm zie ik als een krachtige ontwikkeling naar meer samen optrekken.”

Werkbezoek Jan Paternotte (D66)

Werkbezoek Jan Paternotte (D66)

Afgelopen vrijdag bracht Kamerlid Jan Paternotte (D66) samen met OON een werkbezoek aan de Bogermanschool in Rotterdam- Zuid. Ondanks een uitdagende context heeft de school laten zien werk te maken van kansengelijkheid: binnen 3 jaar tijd scoren ze 3 punten boven het...

Nieuw jaar – nieuw lid: O21!

Nieuw jaar – nieuw lid: O21!

De beste wensen nog voor 2024! Het nieuwe jaar begint goed: we tellen nu 24 leden. Vanaf 1 januari is O21 namelijk lid van Onderwijsontwikkeling Nederland. Wij kijken ernaar uit om samen meer onderwijsvernieuwing te creëren. Meer weten over O21? O21, onderwijsadvies...

PISA 2022: Een derde van de 15-jarigen onvoldoende geletterd

PISA 2022: Een derde van de 15-jarigen onvoldoende geletterd

Vandaag zijn de alarmerende uitkomsten van het PISA 2022 Rapport bekendgemaakt. Uit het rapport blijkt dat de leesvaardigheid van Nederlandse 15-jarigen nog verder is gedaald. In 2018 gingen alle alarmbellen al af omdat een kwart van deze leerlingen onvoldoende...