Het ABC

Stichting Het ABC staat voor Advies- en Begeleidings- Centrum voor het onderwijs

ALLES VOOR HET KIND
Kinderen die met plezier naar school gaan, ontwikkelen zich optimaal en hebben daar de rest van hun leven profijt van. Dat is waar wij voor staan. En ook precies de reden waarom het kind bij alles wat we doen centraal staat. Net als op school. Het ABC is een stichting. Dat betekent dat we geen financieel winstoogmerk hebben. Wij willen maatschappelijke winst behalen. Wat wij verdienen, investeren we in innovatie en ontwikkeling voor het onderwijs. Alles voor het kind.

SAMEN DOEN WAT NODIG IS
Professioneel onderwijs en goed functionerende (voor)scholen zijn essentieel. Of je nu een pedagogisch medewerker of leraar bent met een uitdagende groep of klas, een schoolleider die zijn team wil professionaliseren of een ouder met een leervraag over je kind. Samen bekijken we hoe we jouw specifieke vraag kunnen aanpakken. Waarbij we al onze kennis en inzichten inzetten die we al 50 jaar continu vergaren. We werken intensief samen met universiteiten, hogescholen en maatschappelijke organisaties voor (jeugd)zorg en welzijn om kennis te ontwikkelen en up-to-date te blijven. Elke keer bepalen we met hen hoe we de beste resultaten kunnen realiseren voor het kind.

DUURZAME OPLOSSINGEN IN EEN BREED VELD
Wij bieden onderzoek, advies, behandeling , coaching en scholing op de meest uiteenlopende onderwijsvraagstukken. Van taal, rekenen, lezen, gedrag en leiderschap tot leeruitdagingen als dyslexie, dyscalculie en (hoog)begaafdheid. Door met jou een pas op de plaats te maken, ontdekken we de mogelijkheden. Van daaruit bepalen we samen wat je wilt bereiken en gaan we op maat en oplossingsgericht te werk. Zodat je nu, maar ook in de toekomst het beoogde effect bewerkstelligt.

TOEGEWIJD TEAM VAN KUNDIGE ADVISEURS
Ons uitgebreide team bestaat uit gedreven onderwijsadviseurs (orthopedagogen, psychologen, taalkundigen en onderwijsdeskundigen). Veel van hen hebben ervaring in het onderwijs als leraar, intern begeleider of schoolleider, of als docent op de PABO. Echte vakidioten. Daardoor sluiten adviezen en behandelingen altijd aan op de praktijk. En hoe cliché het misschien ook klinkt: we staan naast je, helpen en verrijken je.
Met altijd het kind in ons hoofd en hart.

Adres: Staalmanpark 10, 1066 BR Amsterdam
Telefoon: 020 – 799 00 10
Website: hetabc.nl
E-mail: info@hetabc.nl
Directie: Marianne Dijkstra

Er is ook een adres in Purmerend, zie hiervoor de website. 

 

Het ABC Amsterdam

Position Paper: Versterking kwaliteit van het MBO

Position Paper: Versterking kwaliteit van het MBO

In aanloop naar het debat MBO dat in de Tweede Kamer plaatsvindt schreef Onderwijsontwikkeling Nederland een position paper. Het paper richt zicht op de noodzaak om de onderwijskwaliteit in het MBO te verbeteren en te borgen. Momenteel staat deze kwaliteit onder druk...

Kamer wil onderwijsadviesmarkt reguleren 

Kamer wil onderwijsadviesmarkt reguleren 

De Tweede Kamer stemde vandaag voor een motie om de onderwijsadviesmarkt te reguleren. GL-PvdA en D66 dienden de motie in.  De Tweede Kamer wil dat de minister in gesprek gaat met de branche en de kamer hierover informeert. Een belangrijke motie, want het onderwijs...