Het ABC

Stichting Het ABC staat voor Advies- en Begeleidings- Centrum voor het onderwijs

ALLES VOOR HET KIND
Kinderen die met plezier naar school gaan, ontwikkelen zich optimaal en hebben daar de rest van hun leven profijt van. Dat is waar wij voor staan. En ook precies de reden waarom het kind bij alles wat we doen centraal staat. Net als op school. Het ABC is een stichting. Dat betekent dat we geen financieel winstoogmerk hebben. Wij willen maatschappelijke winst behalen. Wat wij verdienen, investeren we in innovatie en ontwikkeling voor het onderwijs. Alles voor het kind.

SAMEN DOEN WAT NODIG IS
Professioneel onderwijs en goed functionerende (voor)scholen zijn essentieel. Of je nu een pedagogisch medewerker of leraar bent met een uitdagende groep of klas, een schoolleider die zijn team wil professionaliseren of een ouder met een leervraag over je kind. Samen bekijken we hoe we jouw specifieke vraag kunnen aanpakken. Waarbij we al onze kennis en inzichten inzetten die we al 50 jaar continu vergaren. We werken intensief samen met universiteiten, hogescholen en maatschappelijke organisaties voor (jeugd)zorg en welzijn om kennis te ontwikkelen en up-to-date te blijven. Elke keer bepalen we met hen hoe we de beste resultaten kunnen realiseren voor het kind.

DUURZAME OPLOSSINGEN IN EEN BREED VELD
Wij bieden onderzoek, advies, behandeling , coaching en scholing op de meest uiteenlopende onderwijsvraagstukken. Van taal, rekenen, lezen, gedrag en leiderschap tot leeruitdagingen als dyslexie, dyscalculie en (hoog)begaafdheid. Door met jou een pas op de plaats te maken, ontdekken we de mogelijkheden. Van daaruit bepalen we samen wat je wilt bereiken en gaan we op maat en oplossingsgericht te werk. Zodat je nu, maar ook in de toekomst het beoogde effect bewerkstelligt.

TOEGEWIJD TEAM VAN KUNDIGE ADVISEURS
Ons uitgebreide team bestaat uit gedreven onderwijsadviseurs (orthopedagogen, psychologen, taalkundigen en onderwijsdeskundigen). Veel van hen hebben ervaring in het onderwijs als leraar, intern begeleider of schoolleider, of als docent op de PABO. Echte vakidioten. Daardoor sluiten adviezen en behandelingen altijd aan op de praktijk. En hoe cliché het misschien ook klinkt: we staan naast je, helpen en verrijken je.
Met altijd het kind in ons hoofd en hart.

Adres: Staalmanpark 10, 1066 BR Amsterdam
Telefoon: 020 – 799 00 10
Website: hetabc.nl
E-mail: info@hetabc.nl
Directeur – bestuurder a.i.: Minke Fuijkschot

Er is ook een adres in Purmerend, zie hiervoor de website.

 

Samen staan we sterk. Daarom maken we graag deel uit van het landelijk onderscheidend en sterk netwerk van onderwijsontwikkelaars in Nederland.

Peter de Jong, Directeur-bestuurder BCO Onderwijsadvies

Wij werken graag samen met de aangesloten onderwijsadviesbureaus. Wij blijven onze eigen visie uitdragen, maar ervaren een enorme meerwaarde in de samenwerking rond nieuwe producten en het positioneren in het onderwijsveld.

Elard Pijnaken, Directeur-bestuurder BVS Schooladvies 

Wij vinden het een meerwaarde om onderdeel te zijn van een landelijk dekkend netwerk met gelijkwaardige partners. De gezamenlijke lobby maakt ons als partij sterker in de markt.

Dirk Verweij, Manager Driestar onderwijsadvies

Onderwijsontwikkeling Nederland is een laagdrempelige branchevereniging met veelal direct beschikbare expertise. De aangesloten leden fungeren voor ons als regionaal en landelijk klankbord en als netwerk om op te trekken in marktgerichte thema's.

John Hoeberichts, Directeur-bestuurder IJsselgroep Educatieve Dienstverlening 

Met Onderwijsontwikkeling Nederland zijn we vanuit diverse achtergronden samen dienstbaar aan onderwijs en jeugdhulp van goede kwaliteit.

Arno Bronkhorst, Raad van Bestuur KOC Diensten

Door samen te werken met andere leden van Onderwijsontwikkeling Nederland kunnen wij ons' impact op leren vergroten en ieder kind nog betere zorg bieden.

Martin van der Meer, Bestuurder 1801

Via Onderwijsontwikkeling Nederland is er de ingang tot de politiek, waardoor we snel kunnen schakelen en samen in kunnen springen op nieuwe kansen.

Irene Harmsen, Bestuurder Onderwijsversterkers

Wij vinden het belangrijk om lid te zijn vanwege het kwaliteitskeurmerk en vanwege de kwalitatief hoogwaardige informatievoorziening van Onderwijsontwikkeling Nederland.

Kirsten Wolfert, Directeur SAD Wassenaar

Alleen kom je ver, samen kom je verder.' Onderwijsontwikkeling Nederland is voor Via Socium de plek om in gezamenlijkheid met de leden optimale kansen te creëren voor Onderwijs, Zorg, Jeugd en professionals die in de sector werkzaam zijn.

Anita Schuiling, Directeur-bestuurder Via Socium Zorg en Onderwijs 

De gezamenlijke lobby en een landelijk dekkend netwerk zijn voor ons belangrijke punten van het lidmaatschap. Ook het samen op de markt zetten van producten en kennis delen zijn pluspunten.

Annemarie Kaptein, Bestuurder Bazalt Groep

CPS gelooft in de kracht van verbinding. Door samen te werken kunnen wij ons nog beter inzetten voor goed onderwijs voor de leerlingen van nu en de samenleving vanmorgen.

Yvonne van den Berg, directeur CPS

De beste kansen voor ieder kind. Dat is wat stichting CED-Groep drijft. Samen met collega instellingen kunnen we in deze mooie branchevereniging nóg meer betekenen voor het onderwijs.

Als leren je lief is – CED Groep

Effectieve onderwijsontwikkeling kan niet zonder de expertise van onze branche. Ons werk is maatschappelijk heel relevant!

Henk Wilbers, directeur-bestuurder Cedin

De Rolf Groep

Door samenwerking en partnership maak je het verschil. Daarom sluiten we ons graag aan bij Onderwijsontwikkeling Nederland. - Prince Heyliger, directeur-bestuurder De Rolf groep

InterZin

Met trots zijn wij aangesloten bij Onderwijsontwikkeling Nederland. Wij gaan net als Onderwijsontwikkeling Nederland voor kwaliteit en duurzame interventies in het onderwijs. Door gebundelde krachten kunnen we samen een stap zetten in het versterken van mooi en goed onderwijs. - Jacqueline Sweerts, InterZin

Samen werken we aan nog beter digitaal onderwijs voor elk kind!

Laura Walters-Goudsmit, Edutrainers

TMI

Kwaliteit. Dat draagt Onderwijsontwikkeling Nederland uit. Door het krachtige netwerk zorgen we ervoor dat het onderwijs in Nederland op een goede manier door kan blijven ontwikkelen. TMI wil daar maar al te graag aan bijdragen! - Michiel Kalverda

Het is onze ambitie om het beroepsonderwijs in Nederlands optimaal te faciliteren bij hun maatschappelijke opgaven. Onderwijs Ontwikkeling Nederland helpt daarbij met een landelijk netwerk en het bundelen van krachten.

Robbert Koldenhof, CINOP

Reactie op onderzoek NOS en Nieuwsuur naar onderwijssector

Reactie op onderzoek NOS en Nieuwsuur naar onderwijssector

Onderwijsontwikkeling Nederland verwelkomt het onderzoek van Nieuwsuur en NOS. De voorbeelden die Nieuwsuur naar voren haalt versterken ons pleidooi voor regulering van de ondersteuningsstructuur. Al sinds de verzelfstandiging van de onderwijsadviesbureaus in 2006...

Lees meer
Edutrainers behaalt Keurmerk Onderwijsontwikkeling

Edutrainers behaalt Keurmerk Onderwijsontwikkeling

Onderwijsontwikkeling Nederland feliciteert Edutrainers van harte met het behalen van het keurmerk Onderwijsontwikkeling. Om dit keurmerk te mogen dragen doorliep Edutrainers een intensief traject. EIK Certificering voerde de onafhankelijke audit uit en beoordeelde...

Lees meer