Bureau

Margreet de Vries

directeur-bestuurder
mdevries@onderwijsontwikkeling.nl
06-12379493

Margreet de Vries is directeur-bestuurder van Onderwijsontwikkeling Nederland. Zij is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het bureau, de ondersteuning van de leden in de branche en eerste aanspreekpunt voor de contacten met externe relaties en overige belanghebbenden. Margreet heeft een groot deel van haar carrière in functies gewerkt die gelieerd waren aan het onderwijs. Zo werkte zij bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en was zij zeven jaar directeur van Stichting Lezen & Schrijven. Ook in de jaren als zelfstandig ondernemer werkte zij aan actuele thema’s voor het onderwijs waaronder leesbevordering, autisme en digitale geletterdheid. Zij studeerde Leerproblemen (een combinatie van Orthopedagogiek en Onderwijskunde) aan de Universiteit Leiden en daarvoor rondde zij de Pabo af. Tijdens haar studie in Leiden stond zij drie jaar part-time voor de klas.

Margreet is naast haar werk voor Onderwijsontwikkeling Nederland tevens lid van de Raad van Toezicht van de Nummer 5 Foundation.

Gülay Hommes

beleidsadviseur zorg en onderwijs
ghommes@onderwijsontwikkeling.nl
06-12356280

Gülay Hommes is Onderwijsontwikkeling Nederland’s senior beleidsadviseur zorg en onderwijs. Met haar ervaring bij zowel diverse ministeries als de onderwijspraktijk zal Gülay een belangrijke bijdrage leveren aan het versterken van onze branche. Haar laatste baan bij de rijksoverheid was bij de directie Voortgezet Onderwijs van het ministerie van OCW, voordat zij de overstap maakte naar de onderwijspraktijk als senior beleidsmedewerker bij het Maris College. Het Maris College is de grootste vo school in Den Haag.  Gülay neemt tevens de rol van netwerkregisseur voor het netwerk Ziezon op zich. Met dit netwerk bestaande uit consulenten onderwijsondersteuning zieke leerlingen werkt zij aan professionalisering , kennisdeling en kwaliteitsverbetering van dit werkveld.

Sabrina Everard

adviseur public affairs & beleid
severard@onderwijsontwikkeling.nl
06-12352007

Sabrina Everard is na haar afgeronde rechtenstudie aan de Universiteit van Leiden gestart als persoonlijk medewerker bij de CDA Tweede Kamerfractie. Nu zorgt zij als medewerker communicatie en public affairs voor de belangenbehartiging van de leden van Onderwijsontwikkeling Nederland. Zij houdt de politiek nauwlettend in de gaten en zorgt ervoor dat de banden met de stakeholders worden versterkt. Daarnaast draagt zij met haar communicatiewerkzaamheden bij aan de positionering van Onderwijsontwikkeling Nederland. Sabrina is ervan overtuigd dat alles begint bij goed onderwijs en wil zich hier dan ook voor de volle honderd procent voor inzetten.

Ellen Nijdam

officemanager
enijdam@onderwijsontwikkeling.nl

Ellen Nijdam is als officemanager de spin in het web van Onderwijsontwikkeling Nederland. Binnen de organisatie is zij verantwoordelijk voor de dagelijkse ondersteuning op kantoor en veelal uw eerste aanspreekpunt. Haar bagage bestaat uit een zeer brede ervaring in ondersteunende functies bij verschillende bedrijven en branches waaronder Holiday Inn, Het Nederlands Congresgebouw en Het Mobiele Netwerk van KPN. Na 10 jaar werken bij het Regionaal Instituut voor Dyslexie is kort geleden de switch gemaakt naar Onderwijsontwikkeling Nederland om ook hier een bijdrage te mogen leveren aan de ontwikkeling van het onderwijs. Ellen haar wens is om een steentje bij te dragen aan de organisatie zodat alle kinderen, ieder op hun eigen niveau, optimaal bagage mee krijgen zodat zij optimaal voorbereid zijn op hun volgende stap(pen).

Nino<br />
van<br />
Moorsel<br />
Nino van Moorsel<br />
Onderwijsontwikkeling Nederland adviseur communicatie

Nino van Moorsel

adviseur communicatie
nvanmoorsel@onderwijsontwikkeling.nl
06-12358861

Nino van Moorsel houdt zich binnen Onderwijsontwikkeling Nederland bezig met alle communicatie- en marketing aspecten. Met een achtergrond binnen die thema’s zet hij de aankomende tijd de organisatie beter op de kaart. Zijn passie voor en ervaring met onderwijs draagt hieraan bij; hij heeft meer dan 10 jaar sportlessen gegeven, was onderwijsassistent op een basisschool, geeft momenteel studieoriëntatie lessen aan 5 en 6 VWO en is bezig met het ontwikkelen van een stichting voor kansen voor MBO, HBO en WO studenten. Naast deze activiteiten volgt hij tevens de master VHO lerarenopleiding aan de universiteit Leiden. Ruimte voor talentontwikkeling en maatwerk staat bij hem op nummer 1, en hij hoopt hier bij Onderwijsontwikkeling Nederland aan te kunnen bijdragen.

 

Werkbezoek Jan Paternotte (D66)

Werkbezoek Jan Paternotte (D66)

Afgelopen vrijdag bracht Kamerlid Jan Paternotte (D66) samen met OON een werkbezoek aan de Bogermanschool in Rotterdam- Zuid. Ondanks een uitdagende context heeft de school laten zien werk te maken van kansengelijkheid: binnen 3 jaar tijd scoren ze 3 punten boven het...

Nieuw jaar – nieuw lid: O21!

Nieuw jaar – nieuw lid: O21!

De beste wensen nog voor 2024! Het nieuwe jaar begint goed: we tellen nu 24 leden. Vanaf 1 januari is O21 namelijk lid van Onderwijsontwikkeling Nederland. Wij kijken ernaar uit om samen meer onderwijsvernieuwing te creëren. Meer weten over O21? O21, onderwijsadvies...

PISA 2022: Een derde van de 15-jarigen onvoldoende geletterd

PISA 2022: Een derde van de 15-jarigen onvoldoende geletterd

Vandaag zijn de alarmerende uitkomsten van het PISA 2022 Rapport bekendgemaakt. Uit het rapport blijkt dat de leesvaardigheid van Nederlandse 15-jarigen nog verder is gedaald. In 2018 gingen alle alarmbellen al af omdat een kwart van deze leerlingen onvoldoende...