Over het keurmerk

Waarom een kwaliteitskeurmerk?

Kwaliteit en professionaliteit op het gebied van onderwijsadvies verdienen een keurmerk. Leden van Onderwijsontwikkeling Nederland voldoen dan ook aan strenge kwaliteitseisen, waarbij zij zich extern onder andere laten toetsten op ‘evidence based’ werken. Scholen die met een van de leden van Onderwijsontwikkeling Nederland samenwerken krijgen hiermee meer zekerheid over de kwaliteit van de dienstverlening. Onderwijsontwikkeling Nederland pleit voor meer regulering van de onderwijsadviesmarkt. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap raadt scholen wel aan te vragen naar een keurmerk bij de inhuur van externe partijen. Eén van deze keurmerken is het keurmerk Onderwijsontwikkeling. Om het Keurmerk Onderwijsontwikkeling te mogen dragen moeten bureaus zich onderwerpen aan een externe toetsing. Door de certificering voor kwaliteitszorg buiten de branche te leggen nemen we iedere mogelijke twijfel over objectiviteit weg. Het keurmerk Onderwijsontwikkeling sluit goed aan bij de ontwikkelingsgerichte bedrijfsvoering van kennisintensieve dienstverlenende organisaties.

Om het keurmerk Onderwijsontwikkeling te mogen voeren, geldt een aantal kwaliteitscriteria: 

 

1. Beschikken over een certificaat voor interne kwaliteitszorg

Alle leden laten zich extern toetsen door een onafhankelijke geaccrediteerde toetsingsorganisatie. Leden worden getoetst op de kwaliteitscriteria van Onderwijsontwikkeling Nederland of op de eisen voor een ISO 9001 (2015) certificering. Door externe toetsing blijven leden scherp op hun kwaliteitsmanagement, waarbinnen specifieke aandacht is voor het ‘evidence based’ werken. Klik hier voor meer informatie over de kwaliteitscriteria.

2. In het bezit zijn van een Cedeo-erkenning voor klanttevredenheid

Onderwijsontwikkeling Nederland werkt samen met de onafhankelijke toetsingsorganisatie Cedeo. Onderdeel van het Keurmerk Onderwijsontwikkeling is een Cedeo-erkenning. Elke twee jaar moeten de leden een klanttevredenheidsonderzoek laten uitvoeren. Het klanttevredenheidsonderzoek gaat gedetailleerd in op alle aspecten van de uitvoering van de opdrachten en met name de geboekte resultaten. Een Cedeo-erkenning betekent dat meer dan 80% van de scholen tevreden is over de kwaliteit. Klik hier voor meer informatie over de Cedeo-erkenning.

3. Onderschrijven van de leidende principes

Het doel van de leidende principes is het borgen van een hoog niveau van kwaliteit en betrokkenheid van de leden. Met de leidende principes committeren de leden zich aan gedragsregels tussen leden onderling en verplichtingen aan de branche zoals goed opdrachtnemerschap en fair play en voldoen zij aan de eisen op het gebied van innovatie en kennisdelen. Klik hier voor meer informatie over onze leidende principes.

Meer informatie over het Keurmerk Onderwijsontwikkeling is te vinden in onze brochure.

Voor vragen over het keurmerk kunt u mailen naar kwaliteit@onderwijsontwikkeling.nl.

Download de brochure

Samen staan we sterk. Daarom maken we graag deel uit van het landelijk onderscheidend en sterk netwerk van onderwijsontwikkelaars in Nederland.

Peter de Jong, Directeur-bestuurder BCO Onderwijsadvies

Wij werken graag samen met de aangesloten onderwijsadviesbureaus. Wij blijven onze eigen visie uitdragen, maar ervaren een enorme meerwaarde in de samenwerking rond nieuwe producten en het positioneren in het onderwijsveld.

Elard Pijnaken, Directeur-bestuurder BVS Schooladvies 

Wij vinden het een meerwaarde om onderdeel te zijn van een landelijk dekkend netwerk met gelijkwaardige partners. De gezamenlijke lobby maakt ons als partij sterker in de markt.

Dirk Verweij, Manager Driestar onderwijsadvies

Onderwijsontwikkeling Nederland is een laagdrempelige branchevereniging met veelal direct beschikbare expertise. De aangesloten leden fungeren voor ons als regionaal en landelijk klankbord en als netwerk om op te trekken in marktgerichte thema's.

John Hoeberichts, Directeur-bestuurder IJsselgroep Educatieve Dienstverlening 

Met Onderwijsontwikkeling Nederland zijn we vanuit diverse achtergronden samen dienstbaar aan onderwijs en jeugdhulp van goede kwaliteit.

Arno Bronkhorst, Raad van Bestuur KOC Diensten

Door samen te werken met andere leden van Onderwijsontwikkeling Nederland kunnen wij ons' impact op leren vergroten en ieder kind nog betere zorg bieden.

Martin van der Meer, Bestuurder 1801

Via Onderwijsontwikkeling Nederland is er de ingang tot de politiek, waardoor we snel kunnen schakelen en samen in kunnen springen op nieuwe kansen.

Irene Harmsen, Bestuurder Onderwijsversterkers

Wij vinden het belangrijk om lid te zijn vanwege het kwaliteitskeurmerk en vanwege de kwalitatief hoogwaardige informatievoorziening van Onderwijsontwikkeling Nederland.

Kirsten Wolfert, Directeur SAD Wassenaar

Alleen kom je ver, samen kom je verder.' Onderwijsontwikkeling Nederland is voor Via Socium de plek om in gezamenlijkheid met de leden optimale kansen te creëren voor Onderwijs, Zorg, Jeugd en professionals die in de sector werkzaam zijn.

Anita Schuiling, Directeur-bestuurder Via Socium Zorg en Onderwijs 

De gezamenlijke lobby en een landelijk dekkend netwerk zijn voor ons belangrijke punten van het lidmaatschap. Ook het samen op de markt zetten van producten en kennis delen zijn pluspunten.

Annemarie Kaptein, Bestuurder Bazalt Groep

CPS gelooft in de kracht van verbinding. Door samen te werken kunnen wij ons nog beter inzetten voor goed onderwijs voor de leerlingen van nu en de samenleving vanmorgen.

Yvonne van den Berg, directeur CPS

De beste kansen voor ieder kind. Dat is wat stichting CED-Groep drijft. Samen met collega instellingen kunnen we in deze mooie branchevereniging nóg meer betekenen voor het onderwijs.

Als leren je lief is – CED Groep

Effectieve onderwijsontwikkeling kan niet zonder de expertise van onze branche. Ons werk is maatschappelijk heel relevant!

Henk Wilbers, directeur-bestuurder Cedin

De Rolf Groep

Door samenwerking en partnership maak je het verschil. Daarom sluiten we ons graag aan bij Onderwijsontwikkeling Nederland. - Prince Heyliger, directeur-bestuurder De Rolf groep

InterZin

Met trots zijn wij aangesloten bij Onderwijsontwikkeling Nederland. Wij gaan net als Onderwijsontwikkeling Nederland voor kwaliteit en duurzame interventies in het onderwijs. Door gebundelde krachten kunnen we samen een stap zetten in het versterken van mooi en goed onderwijs. - Jacqueline Sweerts, InterZin

Samen werken we aan nog beter digitaal onderwijs voor elk kind!

Laura Walters-Goudsmit, Edutrainers

TMI

Kwaliteit. Dat draagt Onderwijsontwikkeling Nederland uit. Door het krachtige netwerk zorgen we ervoor dat het onderwijs in Nederland op een goede manier door kan blijven ontwikkelen. TMI wil daar maar al te graag aan bijdragen! - Michiel Kalverda

Het is onze ambitie om het beroepsonderwijs in Nederlands optimaal te faciliteren bij hun maatschappelijke opgaven. Onderwijs Ontwikkeling Nederland helpt daarbij met een landelijk netwerk en het bundelen van krachten.

Robbert Koldenhof, CINOP

Vraag naar het Keurmerk Onderwijsontwikkeling

Vraag naar het Keurmerk Onderwijsontwikkeling

Het Keurmerk Onderwijsontwikkeling biedt zekerheid over de kwaliteit van een onderwijsadviesbureau. Om het Keurmerk Onderwijsontwikkeling te behalen, is een onderwijsadviesbureau onderworpen aan een externe toetsing op kwaliteit. Klik hier voor meer informatie over...

Lees meer
Wat doet een onderwijsadviesbureau?

Wat doet een onderwijsadviesbureau?

Wat doet een onderwijsadviesbureau nu precies? Hoe kan de lesopbrengst snel en effectief verhoogd worden? Hoe kan een school het taal- en leesonderwijs naar een hoger plan tillen? Onderwijsadviesbureaus werken dagelijks samen met leerlingen, leraren, schoolleiders en...

Lees meer