Edutrainers

Edutrainers: van stratetische beleid naar duurzame professionalisering!

ICT is door de jaren heen een onlosmakelijk onderdeel van de dagelijkse onderwijspraktijk geworden. Het wordt meer en meer omschreven als een onmisbaar, duurzaam en noodzakelijk leermiddel.

Digitaal onderwijs is ook normaal onderwijs. De ondersteunende rol van technologie dient te allen tijde te worden gezien als middel voor het bevorderen van onderwijskwaliteit. Immers, de boeken en schriften van vroeger zijn nu ook in digitale vorm beschikbaar. Het leren wordt in toenemende mate digitaal gefaciliteerd, en vooral ook niet meer tijd- en plaatsgebonden.

Edutrainers pleit op basis van bovenstaande inzichten voor de koppeling van de doelen van het strategisch beleidsplannen en schoolplannen aan de ICT-visie. Zodoende worden op richtlijnen de visie op ICT beschreven en worden de middelen gekoppeld aan de doelen van het strategische beleidsplan.

Edutrainers meent dat verandering van het ICT-landschap van geïsoleerd naar geïntegreerd een andere kijk op ICT-beleid vergt, oftewel een volledige integratie in het strategisch beleidsplan, met referenties die ertoe doen. Centraal staan pedagogisch-didactisch handelen (met behulp van ICT), naadloze integratie met visie en doelen en adequate professionalisering.

De professionele ontwikkeling van de ict-bekwaamheid van leraren is complex: het is school specifiek en iedereen heeft zijn rol.
Bij het ontwikkelen van de ict-bekwaamheid van leraren zijn meerdere sleutelfiguren betrokken met verschillende opvattingen over onderwijs en organisatie. Samenwerking tussen de 5 sleutelfiguren binnen een onderwijsinstelling is essentieel voor ict-bekwaamheid van leraren.

Edutrainers heeft een uniek concept: alles wordt gedaan door middel van cocreatie, voor en door het onderwijs. Waar het bedrijf begon met E-learning is de dienstverlening inmiddels uitgebreid met consultancy, coaching en praktijkgerichte workshops, stuk voor stuk gebaseerd op de doelen van de desbetreffende scholen.

Edutrainers helpt zo menig onderwijsinstelling te verbeteren met duurzame en toekomst gerichte digitalisering

Voor het laatste nieuws en inspiratie, volg ons op social media:
LinkedIn 
Facebook
Instagram
Twitter
Youtube

Adres: Martin Luther Kingstraat 54, 2131 TM Hoofddorp
Telefoon: 020 7163807
Website: www.edutrainers.com
E-mail: info@edutrainers.com
Bestuurder: Laura Walter-Goudsmit

Edutrainers

Samen staan we sterk. Daarom maken we graag deel uit van het landelijk onderscheidend en sterk netwerk van onderwijsontwikkelaars in Nederland.

Peter de Jong, Directeur-bestuurder BCO Onderwijsadvies

Wij werken graag samen met de aangesloten onderwijsadviesbureaus. Wij blijven onze eigen visie uitdragen, maar ervaren een enorme meerwaarde in de samenwerking rond nieuwe producten en het positioneren in het onderwijsveld.

Elard Pijnaken, Directeur-bestuurder BVS Schooladvies 

Wij vinden het een meerwaarde om onderdeel te zijn van een landelijk dekkend netwerk met gelijkwaardige partners. De gezamenlijke lobby maakt ons als partij sterker in de markt.

Dirk Verweij, Manager Driestar onderwijsadvies

Onderwijsontwikkeling Nederland is een laagdrempelige branchevereniging met veelal direct beschikbare expertise. De aangesloten leden fungeren voor ons als regionaal en landelijk klankbord en als netwerk om op te trekken in marktgerichte thema's.

John Hoeberichts, Directeur-bestuurder IJsselgroep Educatieve Dienstverlening 

Met Onderwijsontwikkeling Nederland zijn we vanuit diverse achtergronden samen dienstbaar aan onderwijs en jeugdhulp van goede kwaliteit.

Arno Bronkhorst, Raad van Bestuur KOC Diensten

Door samen te werken met andere leden van Onderwijsontwikkeling Nederland kunnen wij ons' impact op leren vergroten en ieder kind nog betere zorg bieden.

Martin van der Meer, Bestuurder 1801

Via Onderwijsontwikkeling Nederland is er de ingang tot de politiek, waardoor we snel kunnen schakelen en samen in kunnen springen op nieuwe kansen.

Irene Harmsen, Bestuurder Onderwijsversterkers

Wij vinden het belangrijk om lid te zijn vanwege het kwaliteitskeurmerk en vanwege de kwalitatief hoogwaardige informatievoorziening van Onderwijsontwikkeling Nederland.

Kirsten Wolfert, Directeur SAD Wassenaar

Alleen kom je ver, samen kom je verder.' Onderwijsontwikkeling Nederland is voor Via Socium de plek om in gezamenlijkheid met de leden optimale kansen te creëren voor Onderwijs, Zorg, Jeugd en professionals die in de sector werkzaam zijn.

Anita Schuiling, Directeur-bestuurder Via Socium Zorg en Onderwijs 

De gezamenlijke lobby en een landelijk dekkend netwerk zijn voor ons belangrijke punten van het lidmaatschap. Ook het samen op de markt zetten van producten en kennis delen zijn pluspunten.

Annemarie Kaptein, Bestuurder Bazalt Groep

CPS gelooft in de kracht van verbinding. Door samen te werken kunnen wij ons nog beter inzetten voor goed onderwijs voor de leerlingen van nu en de samenleving vanmorgen.

Yvonne van den Berg, directeur CPS

De beste kansen voor ieder kind. Dat is wat stichting CED-Groep drijft. Samen met collega instellingen kunnen we in deze mooie branchevereniging nóg meer betekenen voor het onderwijs.

Als leren je lief is – CED Groep

Effectieve onderwijsontwikkeling kan niet zonder de expertise van onze branche. Ons werk is maatschappelijk heel relevant!

Henk Wilbers, directeur-bestuurder Cedin

De Rolf Groep

Door samenwerking en partnership maak je het verschil. Daarom sluiten we ons graag aan bij Onderwijsontwikkeling Nederland. - Prince Heyliger, directeur-bestuurder De Rolf groep

InterZin

Met trots zijn wij aangesloten bij Onderwijsontwikkeling Nederland. Wij gaan net als Onderwijsontwikkeling Nederland voor kwaliteit en duurzame interventies in het onderwijs. Door gebundelde krachten kunnen we samen een stap zetten in het versterken van mooi en goed onderwijs. - Jacqueline Sweerts, InterZin

Edutrainers

Samen werken we aan nog beter digitaal onderwijs voor elk kind! - Laura Walters-Goudsmit, Edutrainers

TMI

Kwaliteit. Dat draagt Onderwijsontwikkeling Nederland uit. Door het krachtige netwerk zorgen we ervoor dat het onderwijs in Nederland op een goede manier door kan blijven ontwikkelen. TMI wil daar maar al te graag aan bijdragen! - Michiel Kalverda

TMI toegetreden als lid Onderwijsontwikkeling Nederland

TMI toegetreden als lid Onderwijsontwikkeling Nederland

Onderwijsontwikkeling Nederland verwelkomt TMI als nieuw lid van de vereniging. TMI houdt zich bezig met digitale geletterdheid op scholen. Zij werken onder meer aan thema’s als cyberpesten, het herkennen van nepnieuws, influencer marketing, en online verslaving. ...