Edutrainers

Edutrainers: van stratetische beleid naar duurzame professionalisering!

ICT is door de jaren heen een onlosmakelijk onderdeel van de dagelijkse onderwijspraktijk geworden. Het wordt meer en meer omschreven als een onmisbaar, duurzaam en noodzakelijk leermiddel.

Digitaal onderwijs is ook normaal onderwijs. De ondersteunende rol van technologie dient te allen tijde te worden gezien als middel voor het bevorderen van onderwijskwaliteit. Immers, de boeken en schriften van vroeger zijn nu ook in digitale vorm beschikbaar. Het leren wordt in toenemende mate digitaal gefaciliteerd, en vooral ook niet meer tijd- en plaatsgebonden.

Edutrainers pleit op basis van bovenstaande inzichten voor de koppeling van de doelen van het strategisch beleidsplannen en schoolplannen aan de ICT-visie. Zodoende worden op richtlijnen de visie op ICT beschreven en worden de middelen gekoppeld aan de doelen van het strategische beleidsplan.

Edutrainers meent dat verandering van het ICT-landschap van geïsoleerd naar geïntegreerd een andere kijk op ICT-beleid vergt, oftewel een volledige integratie in het strategisch beleidsplan, met referenties die ertoe doen. Centraal staan pedagogisch-didactisch handelen (met behulp van ICT), naadloze integratie met visie en doelen en adequate professionalisering.

De professionele ontwikkeling van de ict-bekwaamheid van leraren is complex: het is school specifiek en iedereen heeft zijn rol.
Bij het ontwikkelen van de ict-bekwaamheid van leraren zijn meerdere sleutelfiguren betrokken met verschillende opvattingen over onderwijs en organisatie. Samenwerking tussen de 5 sleutelfiguren binnen een onderwijsinstelling is essentieel voor ict-bekwaamheid van leraren.

Edutrainers heeft een uniek concept: alles wordt gedaan door middel van cocreatie, voor en door het onderwijs. Waar het bedrijf begon met E-learning is de dienstverlening inmiddels uitgebreid met consultancy, coaching en praktijkgerichte workshops, stuk voor stuk gebaseerd op de doelen van de desbetreffende scholen.

Edutrainers helpt zo menig onderwijsinstelling te verbeteren met duurzame en toekomst gerichte digitalisering

Voor het laatste nieuws en inspiratie, volg ons op social media:
LinkedIn 
Facebook
Instagram
Twitter
Youtube

Adres: Martin Luther Kingstraat 54, 2131 TM Hoofddorp
Telefoon: 020 7163807
Website: www.edutrainers.com
E-mail: info@edutrainers.com
Bestuurder: Laura Walter-Goudsmit

Edutrainers

Tweede Kamerverkiezingen: Kies voor onderwijs!

Tweede Kamerverkiezingen: Kies voor onderwijs!

Op 22 november vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Een belangrijk moment voor de toekomst van Nederland. Het onderwijs speelt een essentiële rol in onze samenleving en verdient hierbij onze aandacht. Onderwijsontwikkeling Nederland is en blijft politiek...

VVD-Kamerlid Simone Richardson brengt werkbezoek aan OBS Jules Vernes

VVD-Kamerlid Simone Richardson brengt werkbezoek aan OBS Jules Vernes

VVD-Kamerlid Simone Richardson, tevens kandidaat-Kamerlid voor de aankomende verkiezingen, bracht een werkbezoek aan OBS Jules Vernes in Utrecht om in gesprek te gaan over het lerarentekort. Een school die een afspiegeling vormt van de samenleving in een grote stad...

Tweede aflevering OON-podcast online!

Tweede aflevering OON-podcast online!

De tweede aflevering van onze podcastserie De Onderwijsdialoog: samen werken aan ontwikkeling, staat online! Het thema van deze aflevering is kansengelijkheid. Centraal staat de verbeteraanpak die schooldirecteur Ingrid de Baat op de Bogermanschool in Rotterdam-Zuid...