Conferentie Kenniscentrum Begrijpend Lezen – 8 november

Het Kenniscentrum Begrijpend Lezen organiseert op woensdag 8 november weer een inspirerende dag met interessante sprekers en inspirerende workshops. Het thema is ‘Lezen om te leren’. Kom je ook? Dan kun je je inschrijven via de site van de CED-Groep. 

Tekstbegrip en leren gaan vaak hand in hand. Als leerlingen een groot deel van de informatie in een tekst niet begrijpen, dan is de kans namelijk klein dat ze nog iets van die tekst opsteken. De vraag is dus hoe we leerlingen kunnen leren lezen-om-te-leren. Waar liggen de mogelijkheden bij de inrichting van thematisch of zaakvakonderwijs? En welke teksten zijn hier geschikt voor? Deze vragen komen uitgebreid aan bod. In workshops kom je daarnaast meer te weten over effectieve leesinterventies en leesmotivatie.

Voor wie
Primair onderwijs

Tijd
9.00 – 16.30 uur

Locatie
Utrecht

Door wie
Experts van de CED-Groep, Sardes, Universiteit Leiden, Universiteit Utrecht, de SLO en scholen leveren een bijdrage.

Meer informatie: Leesconferentie Kenniscentrum Begrijpend Lezen (cedgroep.nl)

 

 

 

Conferentie Kenniscentrum Begrijpend Lezen – 8 november