Heropen nú de middelbare scholen

Het gebrek aan perspectief voor leerlingen van de middelbare school en het trage tempo waarin heropening van middelbaar onderwijs wordt overwogen, is funest voor de mentale gezondheid van kinderen.

Wij roepen, samen met meer dan 55 organisaties, het kabinet op: benut de expertise en de kennis die er is om ontwikkelingsrisico’s en de sociaal-emotionele problemen waar jongeren mee kampen vandaag nog op te starten. Ze hebben behoefte aan contact met leeftijdsgenoten, behoefte aan structuur. Met de opening van de middelbare scholen is dit probleem niet direct opgelost. Leraren hebben de zware taak om de leerlingen te begeleiden, maar hebben niet altijd juiste tools voorhanden. Bekijk hier de oproep.

Bovendien moeten ze dit naast hun primaire taak, lesgeven, doen. Ook deze leraren hebben coaching nodig. Onze leden hebben hiervoor een aanpak ontwikkeld. Ondersteuning nodig? EDventure heeft een landelijk dekkend netwerk van onderwijsexperts die scholen kunnen bijstaan met bewezen effectieve interventies. Wilt u hiervan gebruikmaken? Bel 0800 4240424.

Bekijk hier het volledige aanvalsplan

Heropen nú de middelbare scholen