VOS/ABB en EDventure: krachtenbundeling voor afstandsonderwijs

VOS/ABB en onderwijsadviesbureaus verenigd in EDventure ondersteunen scholen bij het vormgeven van afstandsonderwijs nu duidelijk is geworden dat alle scholen vanwege het coronavirus dichtgaan. Ze roepen op tot een brede alliantie voor het realiseren van goed afstandsonderwijs voor álle leerlingen. Deze oproep wordt ondersteund door de Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO).

 De onderwijsadviesbureaus komen met een noodpakket waarmee schoolbesturen, schoolteams en individuele leerkrachten direct en laagdrempelig aan de slag kunnen. Ook zijn zij in gesprek met Microsoft en andere techbedrijven om technische ondersteuning te bieden bij een mogelijke grootschalige uitrol. 

Hans Teegelbeckers, directeur VOS/ABB: ‘Nu het sluiten van alle scholen in Nederland een feit is, voelen wij het als onze verantwoordelijkheid om alles in het werk te stellen om het leerproces van de leerlingen zoveel mogelijk te kunnen waarborgen. Zeker voor die kinderen die dit het hardst nodig hebben. We zijn dan ook blij dat we hierin samen kunnen optrekken met EDventure en op deze manier scholen ondersteuning kunnen bieden om onderwijs op afstand vorm te geven.’

Margreet de Vries, directeur-bestuurder: ‘Het is nu zaak om met alle relevante partijen om tafel te gaan zitten om dit afstandsonderwijs goed in te regelen. En dan gaat het om meer dan alleen het beschikbaar stellen van online leermateriaal. Wij willen met deze alliantie juist ook waarborgen dat de zo cruciale interactie tussen leerkracht en leerling overeind blijft. We hopen de komende dagen nog meer partners aan te kunnen haken. Krachtenbundeling is wat we nu nodig hebben.’

Meer informatie:

Contactpersonen VOS/ABB

Contactpersonen EDventure

VOS/ABB en EDventure: krachtenbundeling voor afstandsonderwijs