Geslaagde 4e editie van het Nationale Onderwijsontbijt

Donderdag 26 september organiseerde Onderwijsontwikkeling Nederland het jaarlijkse Nationale Onderwijsontbijt in Perscentrum Nieuwspoort. Politici, onderwijsbestuurders, leraren en onderwijsadviseurs kwamen bij elkaar voor een inspirerende bijeenkomst. Tijdens deze ochtend bespraken de aanwezigen uitdagingen en kansen voor het onderwijs, en passeerden onderwerpen als basisvaardigheden en het lerarentekort de revue.

Hoofdspreker was Matthijs van den Berg, directeur Kennis bij de Inspectie van het Onderwijs. Hij ging in op het belang van kwalitatief goed onderwijsadvies en zette de aanwezigen aan het denken door een prikkelende blik op het verleden van de schoolbegeleidingsdiensten. Hoe geven we met elkaar vorm aan de uitdaging om de basisvaardigheden weer op peil te krijgen? In zijn bijdrage onderstreepte Matthijs van den Berg het belang van focus, samenwerking en professionalisering voor het onderwijs.

Hier sloot directeur-bestuurder van Onderwijsontwikkeling Nederland, Margreet de Vries, bij aan met haar gesproken column over de kansen die het nieuwe tijdperk van schaarste ons biedt. 

Schaarste niet langer zien als een obstakel, maar als een katalysator voor verandering en een weg naar nieuwe oplossingen.

 

Geslaagde 4e editie van het Nationale Onderwijsontbijt