Werkbezoek Jan Paternotte (D66)

Afgelopen vrijdag bracht Kamerlid Jan Paternotte (D66) samen met OON een werkbezoek aan de Bogermanschool in Rotterdam- Zuid. Ondanks een uitdagende context heeft de school laten zien werk te maken van kansengelijkheid: binnen 3 jaar tijd scoren ze 3 punten boven het landelijk gemiddelde en stroomt 50% uit naar HAVO of VWO. Hoe is dit succesverhaal ontstaan?

De Bogermanschool kent een gemêleerde samenstelling met veel leerlingen uit traditioneel uitdagende milieus. Samen met een van onze leden, de CED-groep, deden ze een verbetertraject om juist voor deze groep extra op kansengelijkheid in te zetten. Hun GOUD-traject is hierbij de springplank gebleken. Met een grote focus op basisvaardigheden en een hoge ambitie draagt de hele school bij aan verbetering. Zo ondersteunt de onderwijskundig directeur bij lesvoorbereidingen en planningen en is een leerlingdecaan voornamelijk met het gedrag van leerlingen bezig. En de leraar? Die houdt zich echt alleen met lesgeven bezig.

De samenwerking met een gecertificeerd bureau en de daaruit resulterende kwaliteitsslag laat zien dat kansengelijkheid binnen handbereik is voor scholen. Meer weten over dit succes? We hebben er afgelopen november een podcast over gemaakt.  

Werkbezoek Jan Paternotte (D66)