Prentenboek ‘Max en de maximonsters’ voor 2,50 euro verkrijgbaar in de boekhandel

Vanaf vrijdag 18 juni zullen 300.000 exemplaren van Max en de Maximonsters overal in de boekhandel liggen voor € 2,50.

Het prentenboek is al 58 jaar een bestseller en vertaald in 40 talen. Wereldwijd zijn er meer dan 30 miljoen exemplaren van verkocht. Max en de Maximonsters is internationaal bekroond, verfilmd en bovenal geliefd in binnen- en buitenland. Zo is dit het lievelingskinderboek van voormalige President van de Verenigde Staten Barack Obama. Verschillende keren las hij het prentenboek voor (met een geweldig enthousiasme) tijdens het jaarlijkse Paasontbijt op het Witte Huis.

De leesbevorderingscampagne Geef een (prenten)boek cadeau heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een jeugd- en een prentenboekklassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken. Voor een heel klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeente, school of kinderdagverblijf kan er bijvoorbeeld aan bijdragen. En geven kan op vele manieren, bijvoorbeeld door een boek te doneren aan een goed doel. Dit kan in verschillende boekhandels in Nederland. Klik hier voor meer informatie.

Onderwijsontwikkeling Nederland is partner van dit mooie initiatief.

Prentenboek ‘Max en de maximonsters’ voor 2,50 euro verkrijgbaar in de boekhandel