“Goud Onderwijs” in de talkshow ‘Succesverhalen’

In de talkshow ‘Succesverhalen’ van de Gelijke Kansen Alliantie is ingezoomd op het onderwijsconcept ‘Goud Onderwijs’ van één van de leden van Onderwijsontwikkeling Nederland, stichting CED-Groep.

De Gelijke Kansen Alliantie werkt samen met scholen, gemeenten en maatschappelijke partners aan het verbeteren van kansengelijkheid in het onderwijs met aandacht voor thuis, school en de leefomgeving.

De CED groep heeft in de strijd tegen kansenongelijkheid het project ‘Goud Onderwijs’ ontwikkeld. Dit project is gebaseerd op de Amerikaanse Uncommon Schools, in het Nederlands vertaald ‘Ongewone Scholen’. Deze scholen liggen in de Amerikaanse achterstandswijken en hun doel is voortreffelijk onderwijs aan te bieden aan kinderen met een grote prestatiekloof, zodat deze het beste uit zichzelf kunnen halen. Maar liefst 99% van de leerlingen van de Uncommon Schools lukte het om door te stromen naar de havo.

De CED-Groep wil met het project Goud Onderwijs de Amerikaanse succesformule op Nederland toepassen. Het project is momenteel van start gegaan op zeven scholen in de Rotterdamse achterstandswijken. De Erasmus Universiteit zal de resultaten onderzoeken tijdens een driejarige pilot.

Wilt u meer weten over het project Goud Onderwijs? Klik dan hier.

“Goud Onderwijs” in de talkshow ‘Succesverhalen’