Nationaal Congres Taal en Lezen op 1 april 2020

Het thema van het 5e Nationaal Congres Taal en Lezen, georganiseerd door onderwijsadviesbureau CPS, is taal om te verbinden! Door taal verbinden we ons met elkaar door begrijpen en begrepen te worden. We gunnen iedere leerling de kans zich optimaal in en door taal te ontwikkelen. Taal is immers voorwaardelijk voor leren en om volop deel te kunnen nemen aan de samenleving.

Hoe kunnen wij binnen ons onderwijs een omgeving creëren waarin deze taalverbindingen zowel spontaan als geleid ontstaan? Iedere leerling verdient de kans zich in taal te ontwikkelen. Taal is een voorwaardelijke factor om een bijdrage te kunnen leveren aan onze complexe en dynamische wereld van nu en morgen.

Hoogleraar Filosofie, Jan Bransen, verzorgt de plenaire ochtendpresentatie met als onderwerp ‘elkaar verstaan’. Hoe kunnen leerkrachten leerlingen echt verstaan en hoe kunnen zij hen hun stem laten horen? Er worden verder twee workshoprondes verzorgd waarin praktische handvatten worden gegeven voor het verbinden van verschillende taaldomeinen: in de klas, in beleid en in contact met ouders. In het middagprogramma is er een lezing van de bekende kinderboekenschrijfster Vivian den Hollander, al meerdere malen genomineerd door de Nederlandse Kinderjury.

Bekijk hier het volledige programma.

Meld je nu aan!

Voor wie?Leerkrachten, interne begeleiders, taal- en leescoördinatoren, schoolleiders, bestuurders in het basisonderwijs,  PABO-docenten en studenten en pedagogisch medewerkers.

Wanneer? Woensdag 1 april 2020 van 09:30 uur tot 16:00 uur.

Waar? Ambiance Houtrust te Hooglanderveen (Amersfoort-Noord/Vathorst)

Nationaal Congres Taal en Lezen op 1 april 2020