PERSBERICHT – Margreet de Vries nieuwe directeur EDventure

Margreet de Vries is door de Algemene Ledenvergadering van EDventure op 15 juni 2018 benoemd tot directeur-bestuurder van EDventure, de vereniging van adviesbureaus voor onderwijs en jeugdhulp. Zij volgt per 1 september 2018 Annemarie Kaptein op die na 15 jaar inzet voor EDventure het stokje doorgeeft.

EDventure behartigt de belangen van onderwijsadviesbureaus, waarborgt de kwaliteit en denkt mee over maatschappelijke ontwikkelingen en de impact ervan op onderwijs en jeugdhulp. Jan Franssen, voorzitter Raad van Toezicht EDventure: “We zien uit naar de samenwerking met Margreet de Vries. We hebben haar leren kennen als een verbinder met een grote maatschappelijke betrokkenheid en interesse in onderwijs en ontwikkeling. Haar ervaring als ondernemer in combinatie met een out-of-the box mentaliteit maken dat zij voor ons de geschikte persoon is om EDventure naar een volgende fase te leiden.”

Margreet de Vries was de afgelopen zeven jaar zelfstandig adviseur op het gebied van issuemanagement, public affairs en communicatie. In deze hoedanigheid werkte zij voor verschillende maatschappelijke thema’s en organisaties. De laatste twee jaar onder andere als senior adviseur digitale geletterdheid bij ECP | Platform voor de Informatiesamenleving. Voordat zij haar eigen bureau startte was Margreet 7 jaar directeur van Stichting Lezen & Schrijven. Ook werkte zij bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en stond zij korte tijd voor de klas als leerkracht basisonderwijs. “Ik ga met ontzettend veel plezier aan de slag bij EDventure. Ik zie er naar uit om mij voor onze leden én samen met hen in te zetten voor het beste onderwijs voor alle kinderen en jongeren en de beste begeleiding voor die kinderen en jongeren die dat nodig hebben.”

De Vries’ voorganger Annemarie Kaptein ging per 1 april 2018 aan de slag als bestuurder bij de Bazalt Groep, bestaande uit HCO, RPCZ en Bazalt, alle leden van EDventure. Jan Franssen: “We bedanken Annemarie voor haar jarenlange inzet en zien uit naar de samenwerking in haar nieuwe rol.” Sinds 1 april wordt de functie van directeur-bestuurder waargenomen door Rombout de Wit. Hij zal aanblijven als directeur-bestuurder ad interim tot 1 september 2018

PERSBERICHT – Margreet de Vries nieuwe directeur EDventure