EDventure tekent pledge voor ‘Geef een (prenten)boek cadeau’

Tijdens de landelijke conferentie ‘Alles is gezondheid’ op woensdag 7 februari tekende Annemarie Kaptein namens EDventure een pledge om zich als branche in te zetten voor het initiatief ‘Geef een (prenten)boek cadeau’. Dit initiatief is onderdeel van het landelijke programma Alles is gezondheid, waar EDventure zich al eerder aan committeerde en dat sinds 1 januari 2018 landelijk wordt gecoördineerd door Sardes.

Onze branche zet zich al jaren in voor maatschappelijke vraagstukken rondom taal/lezen (zoals Tel mee met Taal) en gelijke onderwijskansen. Via het initiatief ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ wordt ieder jaar een jeugdboek- en een prentenboekklassieker beschikbaar gesteld aan kinderen in Nederland en Vlaanderen. Prijs van deze boeken is slechts 2 euro. EDventure moedigt al haar leden en in het bijzonder de onderwijsadviseurs en jongekindspecialisten aan om professionals in het werkveld te enthousiasmeren voor het initiatief.
Kijk voor meer informatie en de titels van de nieuwe boeken op www.geefeenprentenboekcadeau.nl (jonge kinderen) en www.geefeenboekcadeau.nl (oudere kinderen).

 

EDventure tekent pledge voor ‘Geef een (prenten)boek cadeau’