EDventure vanaf nu: Vereniging van adviesbureaus in Onderwijs en Jeugdhulp

PERSBERICHT

EDventure vanaf nu:

Den Haag, 15 februari 2018 – De landelijke vereniging van onderwijsadviesbureaus EDventure lanceert vandaag een nieuwe website, logo en ondertitel. Hiermee brengt de vereniging de ontwikkeling in beeld die het de afgelopen jaren heeft doorgemaakt: van een vereniging van onderwijsadviesbureaus naar vereniging voor adviesbureaus op het terrein van onderwijs en jeugdhulp.

Voor de bij EDventure aangesloten leden stonden de ouders en het kind de afgelopen jaren in toenemende mate centraal. Niet alleen helpen de adviesbureaus besturen bij de duurzame ontwikkeling van hun school, maar ze zijn ook steeds nauwer betrokken bij het vormgeven van passend onderwijs en eerstelijns jeugdhulp. Annemarie Kaptein, directeur-bestuurder van EDventure is trots op deze nieuwe rol en hoopt deze met de lancering van een nieuwe website, logo en ondertitel verder onder de aandacht te brengen. ‘Wij dragen – zeker nu de jeugdhulp een aantal jaren geleden bij de gemeenten is komen te liggen – actief bij aan een samenhangende zorgstructuur voor kinderen vanuit de invalshoeken van onderwijs en zorg. Dit is een belangrijke verantwoordelijkheid die we met de lancering van onze vernieuwde website duidelijker over het voetlicht brengen.’

Nieuwe website

Op onderwijsontwikkeling.nl kunnen scholen en ouders de activiteiten van de adviesbureaus voor onderwijs en jeugdhulp voortaan op één plek te vinden. Voor (potentiële) leden van EDventure laat de website duidelijker zijn welke meerwaarde het lidmaatschap biedt. De leden komen daarover ook zelf aan het woord. Zo sluit de website aan bij de positie van de vereniging: EDventure staat voor professionaliteit, kwaliteit en innovatie in de samenwerking met haar leden.

Over EDventure

EDventure is de landelijke vereniging van adviesbureaus voor onderwijs en jeugdhulp in Nederland. Zij ondersteunt haar leden via informatievoorziening, lobby en deskundigheidsbevordering en stimuleert (gezamenlijke) innovatie. EDventure vertegenwoordigt 19 leden met zo’n 2.000 adviseurs. De adviseurs staan in contact met scholen in het primair en voortgezet onderwijs en beroepsonderwijs. Professionaliteit, kwaliteit en innovatie zijn sleutelwoorden in de samenwerking. EDventure-leden dragen het Keurmerk Onderwijsadvies en werken in heel Nederland in partnerschap met scholen aan het realiseren van pedagogische, didactische en organisatorische doelen. Meer informatie: www.onderwijsontwikkeling.nl.

EDventure vanaf nu: Vereniging van adviesbureaus in Onderwijs en Jeugdhulp