In de praktijk: Aanpakken van achterstanden

In de serie “in de praktijk” gaan we dieper in op de werkzaamheden van onderwijsadviesbureaus. In het tweede artikel zoomen we in op hoe de onderwijsadviseur de school kan ondersteunen bij het aanpakken van leerachterstanden. 

Het kan voorkomen dat leerlingen op een school een achterstand hebben ten opzichte van de landelijke norm. Wanneer een school hierbij hulp nodig heeft kan de onderwijsadviseur samen met de school een plan opstellen om tot verbetering te komen. In dit artikel vertellen de schoolleider, de leerkracht en de onderwijsadviseurs Albert de Boer en Peter Harkink van IJsselgroep hoe zij samen door middel van professionele leergemeenschappen de achterstanden aanpakken.

Het artikel is hier te lezen.

In de praktijk: Aanpakken van achterstanden