Tweede aflevering OON-podcast online!

De tweede aflevering van onze podcastserie De Onderwijsdialoog: samen werken aan ontwikkeling, staat online! Het thema van deze aflevering is kansengelijkheid. Centraal staat de verbeteraanpak die schooldirecteur Ingrid de Baat op de Bogermanschool in Rotterdam-Zuid implementeerde. Zij werkte hierin nauw samen met GOUD-adviseur Hanneke van Keeken (CED-groep). Het resultaat van deze aanpak is een exponentiële verbetering van de schoolresultaten, in een periode van 2,5 jaar.

Dit gesprek gaat over de hoge verwachtingen van leerlingen én leraren, over samenwerking, en onvermijdelijk over het lerarentekort. Is dit tekort een showstopper of een gegeven? Samen met Margreet de Vries (directeur-bestuurder van Onderwijsontwikkeling Nederland) komen Hanneke en Ingrid tot de conclusie dat onderwijsprofessionals met de juiste focus écht kunnen werken aan het versterken van de basis van ieder kind.

De rode draad in deze podcastserie is een passie voor het onderwijs in de breedste zin van het woord. Want wat gebeurt er wanneer iemand met een groot onderwijshart in gesprek gaat met mensen uit de onderwijspraktijk? Kunnen we de regels van het spel samen veranderen? Deze serie is een ode aan alle onderwijsprofessionals die een grote verantwoordelijkheid voelen om iedere dag weer bij te dragen aan het beste onderwijs voor iedere leerling.

 

De podcast is op de bekende kanalen te beluisteren.

Spotify 

Apple Podcasts

Tweede aflevering OON-podcast online!