Jaarlijkse onderwijsontbijt gaat over samenwerking tussen alle onderwijspartijen

Tijdens het jaarlijkse onderwijsontbijt, op de derde donderdag van september, praten politici, vertegenwoordigers uit het onderwijsveld en leden van Onderwijsontwikkeling Nederland met elkaar over hoe ze samen de grote uitdagingen in het onderwijs te lijf gaan. De dialoog ging over het creëren van samenhang en welke rol iedere onderwijspartij pakt. Hoogleraar Wim Van Den Broeck gaf een prikkelende inleiding over het belang van meer samenhang in onderwijsbeleid. Dit zorgde voor een interessante discussie met onder andere René Peters (CDA), Paul van Meenen (D66) en Roelof Bisschop (SGP). Margreet de Vries, directeur-bestuurder Onderwijsontwikkeling Nederland sprak in een persoonlijk pleidooi over samen bouwen aan goed onderwijs voor iedere leerling. Lees deze hier na.

Op de foto: Brusselse hoogleraar ontwikkelings- en onderwijspsychologie Wim Van Den Broeck

Jaarlijkse onderwijsontbijt gaat over samenwerking tussen alle onderwijspartijen