In de praktijk: Onderwijsondersteuning Zieke Leerlingen (OZL)

In de serie “in de praktijk” gaan we dieper in op de werkzaamheden van onderwijsadviesbureaus. In het eerste artikel zoomen we dieper in op de Onderwijsondersteuning zieke leerlingen (OZL).

De afgelopen tijd is er veel over OZL gesproken. Momenteel werkt het ministerie van OCW aan een wetsvoorstel waarin de OZL-regeling zal worden ondergebracht bij een landelijke stichting. Ook politiek Den Haag houdt zich hiermee bezig, zo werd tijdens het debat passend onderwijs aandacht gevraagd voor OZL. Maar wat houdt deze onderwijsondersteuning precies in? OZL-consulenten Claudia Molier en Katie Gramsbergen van HCO vertellen in het artikel over hoe zij scholen, ouders en de leerlingen ondersteunen bij het regelen van onderwijs voor langdurig of chronisch zieke leerlingen.

Het artikel is hier te lezen.

In de praktijk: Onderwijsondersteuning Zieke Leerlingen (OZL)