Pelle op reis : ONL ontwikkelt nieuwe app voor leerlingen met dyslexie

Onderwijszorg Nederland (ONL) ontwikkelt apps die ingezet worden bij de behandeling van leerlingen met ernstige enkelvoudige dyslexie. In het komend jaar verschijnt er weer een nieuwe app: ‘Pelle op reis’. In de app reist de leerling verschillende werelden door om Pelle terug te vinden. Om de zoektocht te vervolgen, krijgt hij/zij onderweg diverse leesopdrachten. Het doel van de app is om kinderen met dyslexie te stimuleren om te blijven lezen in de vrije tijd.

De app kan tijdens de behandeling ingezet worden ter overbrugging van vakanties. Daarnaast is de app straks tegen een kleine vergoeding te downloaden in de app-store, waardoor leerlingen ook na de behandeling verder kunnen oefenen en spelen. De nieuwe app kan natuurlijk ook gebruikt worden door andere kinderen, al dan niet met dyslexie.

De app verschijnt als opvolger van de eerder ontwikkelde dyslexie apps: Pelle puzzelt en Pelle flitst. Deze twee apps zijn nu al beschikbaar voor iPads, tablets, iPhone en Android telefoons.

Pelle op reis : ONL ontwikkelt nieuwe app voor leerlingen met dyslexie