OON brengt podcastserie uit: eerste aflevering over thuiszitters

De eerste aflevering van de podcast Onderwijsdialoog: samen werken aan ontwikkeling, gaat over inclusief onderwijs. De aflevering geeft aandacht aan thuiszitters (leerlingen die niet naar school gaan). Centraal staat het verhaal van Najim, die op zijn 5e geschorst werd en vervolgens 7 jaar niet naar school ging omdat het moeilijk was om een geschikte plek voor hem te vinden. Lobke Vlaming (Ouders en Onderwijs), Claudia Molier (onderwijsadviseur Bazalt Groep), Sandra Kol (moeder van Najim) en Margreet de Vries (directeur-bestuurder van Onderwijsontwikkeling Nederland) gaan met elkaar in gesprek. Zij bespreken hoe ingewikkelde ontwikkelingsvragen voor het onderwijs kunnen worden opgelost, en welke hulp daarvoor nodig is. Voor Najim kwam uiteindelijk ook een oplossing: inmiddels gaat hij weer naar school.

De rode draad in deze podcastserie is een passie voor het onderwijs in de breedste zin van het woord. Want wat gebeurt er wanneer iemand met een bovengemiddelde maatschappelijke drive in gesprek gaat met een expert die een vertaling naar de praktijk kan maken? Kun je dan het systeem veranderen? Deze serie is een ode aan de oplossingsgerichtheid van onderwijsprofessionals met een gezamenlijke passie.

De podcast is op de bekende kanalen te beluisteren.

Spotify: Echt passend onderwijs door het kind weer te zien – Onderwijsdialoog: samen werken aan ontwikkeling | Podcast on Spotify.

Apple Podcasts: Onderwijsdialoog: samen werken aan ontwikkeling: Echt passend onderwijs door het kind weer te zien op Apple Podcasts.

OON brengt podcastserie uit: eerste aflevering over thuiszitters