EDventure partner in Alliantie kinderarmoede

Op dinsdag 26 maart 2019 vond de lancering van de Alliantie kinderarmoede plaats. Deze Alliantie bestaat uit meer dan 90 partners en is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Missing Chapter Foundation, Alles is Gezondheid en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ).

In Nederland groeit 1 op de 9 kinderen op in armoede. De partners van de Alliantie gaan hun krachten bundelen met als doel dat kinderarmoede in 2030 tot het verleden behoort. Margreet de Vries tekende namens EDventure de plegde. EDventureleden Bazalt, HCO, RPCZ en Sardes tekenden de pledge ook. Margreet de Vries: “Het is in een welvarend land als Nederland volstrekt onnodig en onacceptabel dat zoveel kinderen nog in armoede opgroeien. We moeten de krachten bundelen om dit probleem op te lossen. Daarom gaan wij met onze leden in gesprek om te kijken welke rol wij zouden kunnen spelen. Bijvoorbeeld door het ondersteunen van leerkrachten om kinderarmoede op school bespreekbaar te maken.”

Er is veel aandacht geweest voor de lancering van de Alliantie Kinderarmoede zoals op nos.nl en in de Trouw. Zie ook voor meer informatie de website van Alliantie Kinderarmoede.

EDventure partner in Alliantie kinderarmoede